Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@19:43:19 GMT

بازگشت حقابه کشاورزان اصفهانی

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۵۶۳۱

بازگشت حقابه کشاورزان اصفهانی

در چند روز گذشته در اصفهان برف ‌بارید و آب هم در زاینده‌رود جاری شد.

روزنامه ایران: در چند روز گذشته در اصفهان برف ‌بارید و آب هم در زاینده‌رود جاری شد. اکنون با بارش‌های مناسب زمستانی و افزایش 100 درصدی ذخایر برف در کوهرنگ در مقایسه با سال گذشته، زاینده‌رود می‌تواند پاسخگوی تشنگی بخشی از زمین‌های کشاورزی شرق اصفهان برای محصول غلاتشان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رها‌سازی آب از دیروز آغاز شد هرچند  آب رها شده تنها کفاف آبیاری 25درصد از اراضی در شرق اصفهان را می‌دهد. اراضی تشنه‌ای که در 2 سال گذشته هیچ آبی دریافت نکرده بودند.

«حسن ساسانی» مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در گفت‌و‌گو با «ایران» تصریح کرد: افزایش قابل ملاحظه بارش‌ها و دو برابر شدن ارتفاع برف در کوهرنگ نسبت به سال گذشته به‌عنوان شاخص تأمین آب زاینده‌رود از یک سو و از سوی دیگر به پشتوانه پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر نرمال بودن بارش‌ها در زمستان و بهار (شش ماه دوم سال آبی) شرایطی را رقم زد که این ریسک را بپذیریم که بخشی از ذخیره آب سد زاینده‌رود را برای کشت غلات اراضی شرق اصفهان رها‌سازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه تا کنون تنها 14 درصد حجم مخزن سد زاینده‌رود پر شده است، افزود: در حال حاضر سد زاینده‌رود معادل 165 میلیون مترمکعب آب دارد و این در حالی است که حجم سد در روز مشابه سال قبل 185 میلیون مترمکعب بوده است. حجم نهایی مخزن سد زاینده‌رود معادل یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب است.
به گفته ساسانی از اول سال آبی جاری (یکم مهر ماه) تا ساعت 8 صبح دیروز (سه‌شنبه) میزان بارش در اصفهان 667 میلیمتر بوده که این میزان در سال گذشته در حد 458 میلیمتر بوده است که نشان‌دهنده افزایش 46 درصدی بارش‌ها است، البته میزان بارش‌ها در اصفهان هنوز 3 درصد از میانگین بلند مدت در همین بازه زمانی که 688 میلیمتر بوده عقب‌تر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان اما خبر خوبی از افزایش برف کوهرنگ به‌عنوان شاخص زاینده‌رود داد. وی تصریح کرد: در سال گذشته در همین موقع ارتفاع برف در زاینده رود تنها 45 سانتیمتر بوده که در روز گذشته با 100 درصد افزایش به 90 سانتیمتر رسیده است.
وی با اشاره به اینکه زمین‌های کشاورزی شرق اصفهان در 2 سال گذشته هیچ آبی دریافت نکرده بودند، تأکید کرد: میزان آبی که قادر به رها‌سازی آن هستیم تنها کفاف آبیاری 25 درصد اراضی را می‌ دهد و بناست برای کشت غلات اختصاص یابد.البته چگونگی تقسیم آب برای اراضی به صنف کشاورزان و جهاد کشاورزی اصفهان سپرده شده است.
به گفته وی، از دیروز دوازدهم بهمن ماه خروجی آب از سد زاینده‌رود به‌مدت 12 روز افزایش یافته و طبق برنامه‌ریزی 9 روزه قرار است برای کشت پاییزه کشاورزان شرق اصفهان آب در شبکه‌های آبیاری جریان یابد.
وی افزود: میزان حجم آب ورودی به این سد حدود 12 و خروجی آن حدود 11.5مترمکعب بر ثانیه است که به مرور افزایش می‌یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به صورتجلسه دوم آذرماه کشاورزان شرق با استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: طبق این صورتجلسه زمان توزیع آب با توافق کشاورزان و پس از تحقق بارش‌ها در بهمن ماه اعلام شده بود. وی با تأکید بر جلسه کمیته سازگاری با کم آبی استان تصریح کرد: رها‌سازی آب از سد زاینده‌رود با رعایت خط قرمز آب شرب به میزان ذخیره 120 میلیون متر مکعب آب در مخزن سد زاینده‌رود انجام خواهد شد.
کشاورزان خواستار اجرای کامل تفاهمنامه آذرماه هستند
در همین حال «حسین محمد رضایی» عضو هیأت مدیره نظام کشاورزی استان اصفهان هم در واکنش به رهاسازی آب برای اراضی شرق اصفهان به «ایران» گفت: در دو سال گذشته کشاورزان در شرق زاینده‌رود که به سمت تالاب گاوخونی است حتی یک قطره آب برای زمین‌هایشان نگرفته بودند.
وی افزود: این میزان آب تنها شاید بتواند 25 تا 30 درصد اراضی تشنه این منطقه را سیراب بکند ولی باز هم از هیچ بهتر است ولی واقعاً منصفانه نیست که باز هم بسیاری از کشاورزان از حداقل آب بی‌نصیب بمانند.
در این مدت به کشاورزان این منطقه که آبی برای کشت زمین‌هایشان داده نمی‌شد پول ناچیزی برای نکاشتن داده شد که علی‌الحساب بود و به هیچ عنوان جوابگوی دخل و خرج کشاورزان را نمی‌دهد.
محمد رضایی خاطرنشان کرد: انتظار ما از شخص استاندار این است که همه مفاد تفاهمنامه اجرایی شود.
تلاش برای ساماندهی مسیر زاینده‌رود برای رها‌سازی آب
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز یکی از الزامات ویژه رهاسازی آب را ساماندهی مسیر‌ رودخانه مطرح کرد و گفت: پیش از آنکه درباره حجم آب رهاسازی و خط قرمز آب شرب تصمیم‌گیری شود باید خواسته اصلی کشاورزان یعنی ساماندهی مسیر برای رساندن آب به مزارع اجرا شود، یعنی اگر قرار باشد با در نظر گرفتن ۱۲۰ میلیون مترمکعب خط قرمز شرب، آب توزیع شود خواسته کشاورزان این بود که این حجم را در دریچه‌ها تحویل دهند یا اینکه ساماندهی بستر‌رودخانه عملیاتی شود.
مهرداد مرادمند  افزود: باید از قطره قطره آب در این حوضه بهینه استفاده شود و به همین دلیل یکی از الزامات این میزان رهاسازی و رساندن آب به سر مزارع ساماندهی مسیر است، اگر این موضوع رعایت نشود، ما را به بیراهه می‌برد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان شفاف‌سازی برداشت آب را زمانبر دانست و بیان کرد: در کنار پیگیری‌های شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای برای تعیین سهم برداشت هر بخش، موضوعی که در کوتاه مدت باید مورد توجه قرار گیرد این است که  فرصت زمانی محدودی برای تصمیم‌گیری داریم و اگر شرکت آب منطقه‌ای روی ساماندهی زاینده‌رود کار کند، خیال حقابه داران از پرت مسیر راحت می‌شود و می‌توانیم سراغ زمان و حجم رهاسازی آب برویم.
مرادمند با اشاره به پیگیری‌های کشاورزان در شهرستان‌ها برای رهاسازی آب، افزود: اصلی‌ترین موضوع این است که این حجم قرار است به چه طریقی رها و بین حقابه داران توزیع شود.
احیای زاینده‌رود زمانبر است
معاون استاندار اصفهان نیز با بیان اینکه هیچ ابایی از بیان این موضوع نداریم که احیای زاینده‌رود، سریع به جواب نمی‌رسد، گفت: هنر ما این بوده که برای اجرای مصوباتی که در این زمینه وجود دارد، هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی ایجاد کردیم که هنوز در اندازه مطلوب نیست و باید بهبود یابد. امیدواریم با حضور کشاورزان و همه ذی‌نفعان، راهکارهای اجرایی مشخص و مصوب شود تا بتوانیم براساس آن پیش برویم. کشاورزان به استانداری اعلام کردند که فقط به ما بگویید چه زمانی آب در‌رودخانه جاری می‌شود. هنوز جواب این پرسش را نداریم و باید روی این موضوع کار کنیم.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای میلیون مترمکعب ساماندهی مسیر سد زاینده رود رهاسازی آب شرق اصفهان سال گذشته برای کشت رها سازی بارش ها سازی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید

استاندار مرکزی گفت: سال گذشته ۴۹۷ واحد تولیدی تعطیل و نیمه‌تعطیل این استان احیا شد و به چرخه تولید بازگشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در جشنواره امتنان (تجلیل از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه) اظهارکرد: یکی از برنامه‌های اولویت دار دولت سیزدهم احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل است.

وی از احیای ۲۲۳ واحد اقتصادی در سال ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: سال گذشته ۴۹۷ واحد تولیدی با حدود دو هزار نیرو به چرخه تولید بازگشت.

استاندار مرکزی با اشاره به حوادث تلخ کارگری در سال‌های گذشته تصریح کرد: وضعیت استان در حوزه کار و تولید، هم اینک در یک ثبات مبتنی بر امنیت قرار دارد.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: نرخ بیکاری در این استان کاهش یافته و مشارکت اقتصادی افزایش داشته است واین مهم نشان از موفقیت جامعه کار و تولید در این استان است.

وی ادامه داد: استان مرکزی استانی کارگری است و بیش از ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان از این قشر زحمتکش است.

استاندار مرکزی با بیان اینکه شمار کارگران استان مرکزی بیش از ۶۰۰ هزار نفر است، گفت: دولت با عزمی راسخ و برنامه‌ریزی‌های راهبردی آرامش و امنیت را به واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای مشکل‌دار بازگردانده است.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: استان مرکزی در دولت سیزدهم با کاهش نرخ بیکاری، افزایش اشتغال و مشارکت اقتصادی روبرو است به گونه ای که هم اینک وضعیت اشتغال استان مرکزی مطلوب است و در بسیاری از شهرستان‌ها، نگرانی‌هایی برای کمبود نیروی کار وجود دارد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید با مشارکت مردم، اضافه کرد: بر اساس منویات مقام معظم رهبری، تولید کلید حل بسیاری از مشکلات از جمله معیشت، اشتغال و بیکاری است، بنابراین باید تمام ظرفیت‌ها برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به کارگرفته شود.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در این استان رشد اقتصادی هر روز در حال افزایش است، در دو سال گذشته قراردادهای صادراتی مختلف و متعددی با شرکت‌های بزرگ امضا شد و این مهم به دلیل هماهنگی بین بخش‌های مختلف است.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه تا پایان سال گذشته واحدهای دارای حقوق معوق استان مرکزی ۵۰ درصد نسبت به سال قبل آن کاهش داشته است تصریح کرد: کارگروه تسهیل و رفع و موانع تولید در استان مرکزی فعال است و مسایل واحدهای تولیدی هر هفته در چارچوب اختیارات این کارگروه به صورت ویژه پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: ۱۰ هزار واحد مسکونی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در اراک در حال اجرا است. استاندار مرکزی اظهارکرد: این استان برای ساخت مسکن با کمبود نیروی کار شدید روبروست.

صدور چهار هزار و ۵۸۷ مجوز مشاغل خانگی در استان مرکزی

جمشید امیدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم از صدور چهار هزار و ۵۸۷ مجوز مشاغل خانگی در این استان در سال گذشته خبر داد و اضافه کرد: طبق نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار ایران در بهار ۱۴۰۲، استان مرکزی با پنج و ۱۷ دهم درصد مقام اول را در این حوزه کسب و استان‌های زنجان و آذربایجان غربی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

وی افزود: امسال مراسم هفته کارگر از چندین هفته قبل با فراخوان جشنواره امتنان آغاز شده و از ۱۰ مهر تا یکم آذر سال گذشته ۴۴۰ کارگر، ۵۹ گروه کار و ۱۲۱ واحد از استان مرکزی در این سامانه ثبت نام کرده اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: برنامه‌های این هفته در استان مرکزی با شعار ملی «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» آغاز شده و در حال برگزاری است.

امیدی مهم‌ترین شاخص‌های مورد ارزیابی در جشنواره امتنان را، اختراع و نوآوری، ارزآوری، بهره‌وری، میزان اشتغال، مسایل زیست محیطی و انتقال تکنولوژی و بومی سازی برشمرد و گفت: پس از پایان مهلت ثبت‌نام، کمیته ارزیابی تشکیل و بر اساس اسناد و مدارک بارگذاری شده، ۱۰۸ مورد بازدید میدانی انجام شده است.

وی ادامه داد: در مجموع هشت واحد برتر استانی، سه کارگر نمونه و دو گروه کار نمونه به تعداد هشت نفر به عنوان برگزیدگان این جشنواره انتخاب و در هفته کار و کارگر از آنها قدردانی می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: در سال‌های گذشته این استان کارگر ملی نداشت اما امسال کارگر نخبه ملی و واحد نمونه ملی از استان مرکزی انتخاب شده است.

امیدی اضافه کرد: نرخ بیکاری استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ هفت و هشت دهم درصد و در سال ۱۴۰۱ هفت و سه دهم درصد بود و در سال گذشته به هفت درصد و نرخ مشارکت اقتصادی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، بدون تغییر به ۳۶.۶ درصد و سال گذشته به ۳۶.۳ درصد رسیده است.

کد خبر 749431

دیگر خبرها

  • جزئیات تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده اصفهانی
  • گزارشی از دانش آموز اصفهانی به مناسبت گرامیداشت روز معلم + فیلم
  • عزیمت مادران و دختران اصفهانی برای تجدید پیمان با سردار دل‌ها به کرمان
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • پیکر مطهر شهید اصفهانی بعد از ۴۲ سال شناسایی شد
  • بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید
  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • تماس بیش از ۱۰ هزار اصفهانی با ۱۳۷ در هفته نخست اردیبهشت