Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:37:57 GMT

آورد سد زاینده‌رود روز به روز در حال کاهش است

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۴۴۱۷

آورد سد زاینده‌رود روز به روز در حال کاهش است

ایسنا/اصفهان رئیس گروه مطالعات آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: سد زاینده رود تا پایان آب سالی تنها ۱۸ درصد آورد آب داشته که این میزان درحال حاضر به ۱۷ درصد رسیده و روز به روز این عدد رو به کاهش است.

عباس کاظمی امروز (پنجشنبه-۸ مهر ماه) در نشست «بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست اصفهان» که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه میزان بارش های ایستگاه چلگرد در سال آبی گذشته حدود ۸۲۴ میلیمتر بود، اظهار کرد: این میزان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۴۰ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به پایش ۸ سد مهم استان که زاینده رود بزرگترین آن است، گفت: تقریبا تمام این سدها در پایان سال آبی گذشته در وضعیت نامطلوبی قرار گرفتند و خالی هستند، همچنین سد زاینده رود نیز تا پایان آب سالی تنها ۱۸ درصد آورد آب داشته که این میزان درحال حاضر به ۱۷ درصد رسیده و روز به روز این عدد رو به کاهش است.  

به گزارش ایسنا، رئیس گروه مطالعات آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه ورودی سد زاینده رود به عنوان شاخص خاص در سال  آبی گذشته، ۷۴۵ میلیون مترمکعب بوده است، توضیح داد: میزان خروجی سد منهای تبخیر ۶۸۵ میلیون مترمکعب بود که این عدد نسبت به سال گذشته نزدیک ۶۰ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۵۰ درصد کمتر است.

وی با تاکید بر اینکه سال آبی گذشته، جزء بدترین سال های آبی در استان بود، تصریح کرد: بدترین آورد آبی در سد زاینده رود اتفاق افتاده است؛ درحالیکه در برخی از سال ها میزان آورد این سد به ۲ میلیارد مترمکعب می رسید.

کاظمی با بیان اینکه ورودی سد زاینده رود تقریبا نصف سال گذشته بود، تاکید کرد: نرخ کاهش حجم آب سد زاینده رود بسیار بالاست. امسال ظاهرا حجم سد نسبت به سال گذشته بیشتر است؛ اما این میزان به سرعت در حال کاهش و نزدیک شدن به عدد سال گذشته است و در چند روز آینده حجم سد از میزان سال گذشته نیز عبور می کند.

وی همچنین یادآور شد: توزیع آب طی سال گذشته تنها در یک مدت کوتاه ۱۵ روزه انجام شد و عمده خروجی آب از سد صرف شرب و صنعت و بخش بسیار کمی از آن به بخش کشاورزی اختصاص یافت.

رئیس گروه مطالعات آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه ۳۵ دشت در استان اصفهان وجود دارد، گفت: تمام این دشت ها قابلیت دسترسی به آب های زیرزمینی را ندارند و تنها در بخش آبخوان ها این ظرفیت وجود دارد و بیشترین تمرکز بر این آبخوان ها در دشت اصفهان- برخوار است.

وی با بیان اینکه ۱۷ دشت ممنوعه عمدتا در حوضه گاوخونی قرار دارند، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ دشت ممنوعه فوق بحرانی در اصفهان است که در شرایط بسیار بدی قرار دارند و عمده این دشت ها در حوضه گاوخونی هستند، همچنین ۸ دشت آزاد در استان وجود دارد که عمده آنها در شرق هستند و آبخوان آنها قوی نیست و افت آبخوان در این محدوده ها تقریبا نرخ ثابتی دارد و به این دلیل آنها جزء دشت های آزاد هستند.

به گفته کاظمی، دشت های ممنوعه بحرانی در فلات مرکزی قرار دارند که دشت اصفهان-برخوار از اسفبارترین دشت هایی ست که فرونشست در آن رخ داده است.

وی با اشاره به اینکه طی سال های گذشته اقدامات زیادی برای بهبود شرایط این دشت ها انجام شده است، گفت: این اقدامات چندان تاثیرگذار نبوده است.

رئیس گروه مطالعات آب‌های سطحی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با تاکید بر اینکه افت آبخوان، یکی از شاخص های مهم در پدیده فرونشست است، توضیح داد: بیشترین افت آبخوان در همین دشت های بحرانی اتفاق افتاده است که این شرایط دشت ها را روز به روز بدتر می کند و اگر این روند ادامه یابد، در آینده ای نزدیک پدیده فرونشست در نقاط مختلف اصفهان رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه دشت اصفهان- برخوار سال ۱۳۴۵ ممنوعه اعلام شد، تصریح کرد: اگر این دشت ممنوعه نمی شد، امروز وضعیتی به مراتب بدتر داشت. در این دوره، این دشت نزدیک ۳۵ متر افت آب زیرزمینی داشته که این میزان افت فاجعه بسیار بزرگی است.

کاظمی با اشاره به اینکه نرخ سالانه فرونشست در منطقه شرق اصفهان ۱۷ سانتیمتر است، تاکید کرد: فرونشست زمین به سمت جنوب و مرکز اصفهان درحال حرکت است و آثار خود را به میدان نقش جهان رسانده است که نرخ سالانه آن در این محدوده ۳ سانتیمتر است که اگر این نرخ به ۱۰ سانتیمتر افزایش یابد، قابل مدیریت نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه فرونشست زلزله ای خاموش است که شهر را در دل خود فرو می برد، تصریح کرد: برای مقابله با آثار فرونشست و کاهش سرعت نرخ آن صرف جلوگیری از برداشت آب توسط وزارت نیرو کافی نیست، بلکه باید جلوی توسعه را گرفته شود.

وی همچنین به مسدود کردن چاه های غیرمجاز اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۲۹۷ چاه غیرمجاز در استان مسدود شده است.

کلانشهر اصفهان کم بارش ترین کلانشهر کشور

معاون توسعه پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه میزان بارش ها در سال زراعی گذشته در کشور و استان اصفهان کمتر از نرمال بود، اظهار کرد: ۱۰۸ میلیمتر بارش در سال زراعی گذشته در استان ثبت شد که این میزان نیست به سال گذشته ۳۵ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۳۰ درصد کاهش داشته است.

نوید حاج بابایی افزود: مناطق پربارش استان همچون غرب و جنوب استان با کاهش شدید بارش مواجه بودند، اما مناطق شرق بارش های نرمالی داشتند که این بارش ها تاثیری در وضعیت ذخیره سدها نداشت.

وی با اشاره به اینکه کلانشهر اصفهان کم بارش ترین کلانشهر کشور بعد از زاهدان و کرمان بود، گفت: بیشترین کاهش بارش ها در سرچشمه های استان بود. میزان بارش ها در ایستگاه کوهرنگ نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد و نسبت به متوسط بلندمدت ۴۰ درصد افت داشته است، البته باید توجه داشت که کم بارشی تنها مربوط به سال آبی گذشته نبوده و طی سه سال این شرایط حادث شده است.

معاون توسعه پیش‌بینی و تحقیقات اداره کل هواشناسی اصفهان تاکید کرد: علاوه بر کاهش بارش ها با افزایش دمای هوا بین یک تا ۱.۵ درجه مواجه بودیم که این میزان تبخیر آب را بالا برد.

وی با پیش بینی بارش ها در سال آبی جدید، گفت: بارش ها در مهر و آبان ماه کمتر از نرمال خواهد بود و از اواسط آذر ماه شاهد بارش خواهیم بود، البته نسبت به سال گذشته زمستان بهتری در بارش ها خواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زاينده رود سد زاینده رود فرونشست زمین سفره هاي آب زيرزميني نسبت به متوسط بلندمدت نسبت به سال گذشته سال آبی گذشته سد زاینده رود بارش ها روز به روز افت آب دشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه جذب قیر در شهرستان‌ها منوط به عملکرد بافت فرسوده است، گفت: استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد با این حال اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا قاری‌قرآن امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه مباحث مربوط به شهرها در فرمانداری‌ها به صورت به روز وجود دارد، اظهار کرد: مباحث شهرداری‌ها مداوم و پیوسته است و ممکن است بسیاری از بحث‌ها به خصوص در حوزه واگذاری زمین از گذشته مانده باشد با این حال مباحث حوزه راه و شهرسازی پیوسته و طولانی است.

وی افزود: در گذشته و در بدنه شهرداری‌ها واگذاری‌هایی از اراضی انجام شده که امروز حق و حقوق دولت و انفال را دچار مشکل کرده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به واگذاری‌های اراضی در حوزه شهری تصریح کرد: با توجه به قانونی که در کمیسیون ماده ۵ وجود دارد، چنین واگذاری‌هایی خارج از اعضای رسمی و به جز در تهران قابل تفویض نیست.

وی با اشاره به جلسات سال گذشته و برگزاری کمیسیون‌های مربوطه به صورت هفتگی تصریح کرد: با این اقدامات انتهای سال گذشته هیچ شهری را نداشتیم که کمیسیون ماده ۵ مربوط به آن در پشت دبیرخانه مانده باشد.

قاری‌قرآن با بیان اینکه طرح هادی در شهرهای کوچک کار می‌شود، گفت: قانون‌گذار صراحتاً گفته است شهرهایی که یک بار طرح جامع شامل حالشان شود، دیگر مجاز به اجرای طرح هادی نشوند تا شهرهای کوچک در پروسه طرح جامع گرفتار نباشند که معمولاً شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر را تحت قالب طرح هادی می‌بریم.

وی تاکید کرد: قرار شد در شورای برنامه‌ریزی استان شهرهایی که طرح هادی برای آن‌ها قابل اجرا است را در مسیر طرح هادی جلو ببرند و در یک بسته گزارش مربوطه به تهران ارسال شود؛ با این حال مسیر طرح تفصیلی نیز باز است و امروز همه طرح‌های تفصیلی در شهرداری‌ها با حضور همه ارکان شهرداری‌ها مصوب می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: وقتی شهرداری کارفرما باشد، باید مشاورانی هم که انتخاب می‌شوند، طرف قرار داد شهرداری‌ها شوند؛ قراردادها را راه و شهرسازی منعقد می‌کند، اما اینکه تیم مشاور حتماً در شهر و شهرداری مستقر باشد جز ضروریات است.

وی با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ باید در شهرستان مربوطه تشکیل شود تا از نظر زمانی و دوباره کاری جلوگیری شود، اضافه کرد: در بحث نهضت ملی مسکن سال گذشته جلسات شورای مسکن به صورت هفتگی برگزار شد و در شهرستان‌ها به روز وارد پروژه‌ها شدیم و در حال حاضر بالغ بر بیش ۹۰ درصد تأمین زمین شهرستان‌ها انجام شده است.

قاری‌قرآن با تاکید بر اینکه الحاق زمین پروسه‌ای یک ساله نیاز دارد، یادآور شد: بسته به قیمت، نوع زمین و میزان زمینی که دولت در اختیار دارد، تصمیم‌ گیری بر تراکم صورت می‌گیرد.

وی از تأمین ۹۰ درصد زمین ۸۰۰ هکتاری در شاهین شهر که در کارگروه مربوطه مصوب شده بود خبر داد و گفت: در بخش آماده‌سازی به جای سایر سازمان‌ها، شهرداری‌ها را درگیر کردیم که این درگیر کردن شهرداری‌ها برای نخستین‌بار در کشور انجام شد، زیرا این سایت‌ها ساخته می‌شود و شهرداری‌ها می‌مانند؛ بنابراین ۱۳۵ سایت در مرحله اجرا است که حدود ۸۰ مورد آن با در نظر گرفتن پول نقد، تهاتر و زمین با شهرداری‌ها بسته شده است.

۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان در صدور پروانه بافت‌های فرسوده رتبه سوم را بعد از تهران و خوزستان دارد، تاکید کرد: این در شرایطی است که اصفهان در دارا بودن بیشترین بافت فرسوده مصوب رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است، گفت: سال جاری نیز می‌توانیم همین میزان قیر را جذب کنیم و بنا داریم میزان قیر اختصاص یافته به شهرستان‌ها را بر حسب عملکرد بافت فرسوده مرتبط اختصاص دهیم، چرا که با رونق گرفتن ساخت‌وساز نیاز به آسفالت می‌تواند در نوسازی بافت شهرها کمک کننده باشد.

قاری‌قرآن درباره رویکرد دولت در خصوص پروژه‌های مسکن یادآور شد: برای جلوگیری از مهاجرت به خصوص از شهرهای کوچک به بزرگ بنا داریم زمین لازم را در روستا تأمین کنیم و به همین منظور شرط سکونت در روستاها حذف شده است و عدد ۳۰ هزارتایی تأمین مسکن روستایی به ۶۰ هزار رسیده است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد، خاطر نشان کرد: مسئله مهم در حوزه راه و جاده سازی این است که در اصفهان به ویژه غرب استان بیشتر بحث نگهداری و میزان روکش آسفالت حائز اهمیت است و اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده‌اند.

کد خبر 750111

دیگر خبرها

  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارش در خوزستان
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته کرمان اعلام شد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور