Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، باوجود بارش‌های آذر، نصف‌جهان دی ماهی خشک و بدون بارش را پشت سر گذاشت. البته همان بارش‌های پاییزی نیز کافی نبود و بخش‌هایی از اصفهان همچنان با قطعی و کاهش فشار آب روبرو است و این یعنی خشکسالی در این استان ادامه دارد.
زاینده‌رود خشک نیز خبر از وضعی ناامیدکننده برای کشاورزان می‌دهد و بر اساس آمار اعلام شده، سد زاینده‌رود ذخیره آبی مطلوبی ندارد و این هشداری برای مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمار اعلامی اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان میزان بارش در آذر ماه ۴۳۷ میلی‌متر بوده است، بنابراین نسبت به میانگین سال‌های اخیر ۳۰ درصد کاهش بارندگی را شاهد بودیم. همچنین ۷۴.۲ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است.   کاهش ۴۱ درصدی ذخیره آب در سد زاینده‌رود مسعود میرمحمدصادقی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما درباره کاهش ذخیره آب در سد زاینده‌رود اظهار کرد: میزان ذخیره آب در این سد کمتر از پارسال شده و این هشداری برای شهروندان است.   او ادامه داد: در حال حاضر میزان آب سد زاینده رود ۱۸۳ میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۰ تا ۴۱ درصد کمتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: میزان بارش سال آبی جاری تاکنون ۴۳۷ میلی‌متر بوده است که نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش ۳۰ درصدی بارش در استان مواجه هستیم.   میرمحمدصادقی گفت: میزان ورودی آب سد زاینده رود ۱۴.۵ متر مکعب برثانیه و خروجی آن ۱۳ متر مکعب بر ثانیه است.   تحلیل و بررسی میزان بارش و مساحت درگیر خشکسالی در اصفهان لیلا امینی رئیس مرکز تحقیقات اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما درباره وضع خشکسالی و میزان بارش تا آذر اظهار کرد: ۷۴.۲ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است و فقط ۲۵.۸ درصد شرایط عادی دارد که با مقایسه ماه‌های گذشته مشخص می‌شود مساحت مناطق درگیر خشکسالی در استان تنها ۶ درصد کاهش یافته است.
او افزود: خشکسالی بلند مدت، بسیاری از مناطق حوضه گاوخونی را نیز فراگرفته به گونه‌ای که ۶۲.۷ درصد از مساحت آن درگیر خشکسالی است و فقط ۳۳.۱ درصد از مساحت این حوضه شرایط عادی دارد و۴.۳ درصد هم در وضع ترسالی است.

 بیشتر بخوانید 

دشت اصفهان ۱۶ سانتیمتر پایین رفت
رئیس مرکز تحقیقات اداره‌کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: باتوجه به اینکه در پایان آذر امسال ۷۴.۲ درصد مساحت استان و۶۲.۷ درصد از مساحت حوضه آبخیز گاوخونی درگیر خشکسالی بلند مدت بوده است پس باید مصرف آب در بخش‌های مختلف مدیریت شود.
امینی اظهار کرد: از مجموع ۷۴.۲ درصد مساحت استان که درگیر خشکسالی بوده ۲۵.۶ درصد خشکسالی خفیف ۲۵.۸ درصدخشکسالی متوسط، ۲۰.۴ درصد خشکسالی شدید و ۲.۴درصد درگیر خشکسالی بسیار شدید است.   او گفت: البته مساحت مناطق درگیر خشکسالی کشاورزی نسبت به ماه‌های قبل ۱۰.۲ درصد کاهش یافته است.   رئیس مرکز تحقیقات اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: با وجود بارش‌های مناسب در آذر و تا حدودی بهبود وضع خشکسالی هواشناسی، صرفه‌جویی در مصرف آب در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، خدمات و مصارف خانگی همچنان توصیه می‌شود.  
برنامه ریزی برای جلوگیری از خشکسالی   منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل کاهش بارندگی‌ها و خشک شدن چاه‌های حدود ۱۶۹ روستای استان اصفهان، این مناطق با تانکر آب‌رسانی می‌شوند و چاه‌های اطراف حوضه زاینده رود نیز با خشکسالی مواجه هستند.
او گفت: تابستان امسال حدود ۳۰۰ روستای استان با تانکر آب‌رسانی شدند و با توجه به برنامه ریزی شرکت آب و فاضلاب استان ۳۰۰ کیلومتر از شبکه‌های فرسوده آبادسازی می‌شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: بیشترین خشکسالی را در غرب و جنوب استان مشاهده می‌کنیم بنابراین برنامه‌هایی برای مقابله با این بحران در نظر داریم.
شیشه‌فروش افزود: آبادسازی چاه‌های فرسوده مناطق مختلف استان و اجرای طرح‌های تأمین آب روستا‌ها از جمله این برنامه‌ها است.   او ادامه داد: حدود ۱۰۹ شهرداری در استان اصفهان آب لازم برای فضای سبز را از آب آشامیدنی جدا کرده‌اند. به صنایع هم اعلام شده که باید در مصرف آب صرفه‌جویی کنند و سامانه‌های جمع‌آوری پساب داشته باشند.

بازخوانی آمار دوره ۱۰ سال گذشته تا پایان آذر امسال بیانگر میزان خفیف تا بسیار شدید خشکسالی بلند مدت در بسیاری از مناطق استان است. با وجود درخواست همیشگی مسئولان از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف آب، به نظر می‌رسد طرح‌های جدید آب‌رسانی به اصفهان نیز باید با سرعت بیشتری دنبال شود.

گزارش از اسماء جابری   انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب کمبود آب اداره کل هواشناسی استان اصفهان درگیر خشکسالی درصد از مساحت سد زاینده رود مساحت استان میزان بارش ۷۴ ۲ درصد ذخیره آب مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۹۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد

محمد میری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان گفت: سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان رضوی از هزار و ۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

او با بیان اینکه برداشت گل از اواسط اردیبهشت ماه جاری در مناطق گرمسیر به ترتیب تا سایر مناطق آغاز می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن گل محمدی‌تر در استان برداشت شود.

معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: اکنون در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.

میری با بیان اینکه میزان اشتغالزایی در طول دوره برداشت گل محمدی حدود ۴۲۰ هزار نفر روز است، بیان کرد: امسال تولید گل محمدی در خراسان رضوی، ۲ هزار و ۸۰۰ تن پیش‌بینی شده است.

او با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد گل محمدی تولیدی استان فراوری شده و به تولید گلاب می‌رسد، تصریح کرد: خراسان رضوی از نظر سطح زیر کشت گل محمدی رتبه پنجم در میان سایر استان‌های کشور را دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • بارش‌ها غرب کشور را تا پایان هفته درگیر خواهد کرد
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال