Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارش‌های کوتاه مدت در زمان کمی ذخیره سدها به ویژه سدهای خاکی را تامین می‌کند که با وجود سرریز کردن اما مدت ماندگاری زیادی ندارد و اصولا لازم است از شیوه‌های اصولی‌تر و علمی‌تری برای ذخیره سازی آب یا همان آبخیزداری استفاده کرد. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۲ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، با وجود تغییرات آب و هوایی و بارش‌های کوتاه مدت همچنان ذخیره سدها به میزان مطلوبی نرسیده و این در حالی است که به گفته کارشناسان با جمع‌آوری آب‌ها در مناطق پر بارش می‌توان بسیاری از مصارف آبی را کاهش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متاسفانه سدها نیز بدون دید جامع گرایانه بنا می‌شوند و با آبادی یک مکان، ویرانی چندین مکان دیگر را به همراه دارند. بارش‌های امسال باعث شده تا سدهای خاکی مانند خمیران، گلپایگان و کمانه در سمیرم سرریز شوند اما اینها تنها در مدت کوتاه قابل استفاده هستند و حجم آب ذخیره در آنها به دلیل وسعت زیاد سریع تبخیر می‌شود.

حال آنچه که اهمیت دارد لزوم صحیح مدیریت منابع آبی است، تا در زمان بارش‌های کوتاه مدت شدید به راحتی این آب‌ها از دست نرود. حسن ساسانی، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به کاهش 48 درصدی میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته به خبرنگار تسنیم گفت: میزان بارش‌ها در چلگرد و کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری از اول سال آبی مهرماه تا کنون یک هزار و 167 میلیمتر و سال گذشته در چنین روزی مجموع بارش‌ها 2 هزار و 124 میلیمتر بوده است.

وی در ادامه افزود: میزان متوسط بلند مدت یک هزار و 335 میلیمتر و در میزان بارش‌ها نسبت به متوسط بلند مدت 17 درصد با کاهش بارش مواجه بوده‌ایم.

معاون شرکت آب منطقه‌ای اصفهان میزان حجم ذخیره سد زاینده رود تا به امروز را 617 میلیون متر مکعب عنوان کرد و گفت: بارش‌ها در سرشاخه زاینده رود کمتر از حد نرمال بوده اما در حوزه شهری اصفهان بارش‌ها معمولی و می‌توان گفت نرمال بوده است. سدهای خمیران، گلپایگان، کمانه در سمیرم سرریز شده‌اند و برخی سدها مانند حنا در سمیرم حدود 25 درصد آبگیری شده است.

چرا زاینده‌رود ذخیره آبی مناسبی ندارد؟

مهدی بصیری، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه با وجود بارش‌های کوتاه مدت همچنان سد زاینده‌رود وضعیت مناسب و ذخیره کافی ندارد، اظهار داشت: علت آن بر می‌گردد به 530 نقطه بند زده که در بالای سد و قسمت آبخیزداری سد زاینده رود قرار دارند و در واقع مسیر آبراهه‌ها را بند زده‌اند و آب باران را در این بند ها نگه می‌دارند؛ در نتیجه آب بارانی که در این بند‌ها و سدهای کوچک نگهداری می‌شود به سد زاینده رود نمی‌رسد.

وی با اشاره به دیگر دلایل کاهش ذخیره سد زاینده‌رود با وجود افزایش بارش‌های کوتاه مدت گفت: این آب‌ها بیشتر و زودتر تبخیر می‌شود و یا با آنها کشاورزی صورت می‌گیرد تا منابع طبیعی تامین و با استفاده از آن کشت داشته باشند. اما مسئله دیگر افزایش مصارف آب در حوزه زاینده رود است. از طرفی هم پمپ‌های زیادی در مسیر رودخانه تعبیه شده و آب رودخانه برای درختکاری‌های اطراف زاینده رود و توسعه باغات اطراف آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

30 سد خاکی کوچک استان زنجان متولی مشخصی نداردخطر شکسته‌ شدن سد خاکی لردگان برطرف شد؛ تخلیه 50 روستااصفهان|حجم ذخیره سد زاینده‌رود به 617 میلیون مترمکعب رسید

بصیری توسعه صنعت و مصرف آب در صنعت فولاد‌‌، آهن، مصارف شهری، توسعه فضای سبز و مصارف کشاورزی را با اینکه آب کشاورزان کمتر از حقابه گذشته داده می‌شود، از دیگر علل کاهش ذخیره آبی در سد برشمرد و خاطرنشان کرد: با وجود بارندگی در مناطق شهری و روستایی اگر بام خانه‌ها درست طراحی و ساخته شده بود می‌شد آب آنها را به وسیله لوله یا تانک ذخیره برای فضای سبز منزل، دامداری و مصارف دیگر ذخیره کرد تا از هدر رفت آن با ورود به سیستم فاضلاب جلوگیری شود.

یک آبادی در مقابل 5 ویرانی

وی تصریح کرد: سدهای خاکی به دلیل اینکه مصرفی برای شرب از آنها برداشت نشده ذخیره خوبی داشته‌اند؛ این در حالی است که همه سدها تقریبا یک مکانی را آباد و در مقابل 5 مکان را خراب و خشک می‌کنند، برای مثال سد خمیران مناطق و چاه‌های زیردست و رودخانه مرغاب را خشکانده است. در گذشته قنات و منابع زیر زمینی به وسیله این رودخانه تامین می‌شد که در حال حاضر به وسیله احداث این سد و خشکیده شدن رودخانه این اتفاق عملی نمی‌شود و تنها 4 روستا از آن استفاده می‌کند و بقیه محروم شده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه سدهای خاکی سطح وسیعی دارند و بسیاری از آن تبخیر می‌شوند، گفت: متاسفانه جامع‌نگری در ایجاد سد وجود ندارد و حتی سد زاینده رود منابع زیر زمینی آب در حوزه زاینده رود را به نابودی کشانده است.

به گزارش تسنیم، بارش‌های کوتاه مدت در زمان کمی می‌تواند مخزن سد‌ها به ویژه سدهای خاکی برای مصارف کشاورزی و تامین منابع زیرزمینی را پُر کند و چه بسا بسیاری از سدهای خاکی احداث شده بدون برنامه‌ریزی تنها به آبادی یک منطقه کمک کرده است. بنابراین برای مصرف بهینه و درست از این بارش‌ها در شرایطی که ذخیره سدها میزان مطلوبی را نشان نمی‌دهد باید چاره‌ای اندیشید.

انتهای پیام/169/ی

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سد زاینده رود سدهای خاکی ذخیره سد بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۷۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گوشی ویوو Y38 5G به‌صورت رسمی معرفی شد. طراحی و مشخصات سخت‌افزاری این گوشی مشابه ویوو Y200i است.

براساس گزارش زومیت، طبق بیانیه‌ی رسمی، ویوو Y38 5G به صفحه‌نمایش ۶٫۶۸ اینچی IPS LCD با وضوح +HD و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی مجهز است. جدیدترین گوشی ویوو از اسپیکر استریو بهره می‌برد و حداکثر روشنایی نمایشگر آن به ۱٬۰۰۰ نیت می‌رسد.

پردازنده‌ی اسنپدراگون ۴ نسل ۲ ویوو Y38 5G را حداکثر ۲۵۶ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی UFS 2.2 و ۸ گیگابایت رم LPDDR4x همراهی می‌کنند. کاربران می‌توانند با استفاده از درگاه کارت حافظه، فضای ذخیره‌سازی دستگاه را افزایش بدهند.

ویوو Y38 5G از سیستم‌عامل اندروید ۱۴ و رابط کاربری FunTouch OS 14 استفاده می‌کند. انرژی باتری غول‌پیکر ۶٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی گوشی مورد بحث توسط شارژر ۴۴ واتی قرار گرفته در جعبه‌ی آن تأمین می‌شود.

ویوو گوشی جدید خود را به دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی و یک ماژول ۲ مگاپیکسلی مجهز کرده است. دوربین سلفی وضوح ۸ مگاپیکسلی دارد. حسگر اثر انگشت با دکمه‌ی پاور ادغام شده و در بخش کناری گوشی قرار گرفته است.

ویوو Y38 5G دارای گواهی IP64 است و برخلاف انتظار از جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا در آن خبری نیست. از قیمت گوشی جدید ویوو اطلاعات دقیقی دردسترس نیست.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902034

دیگر خبرها

  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • سکوهای ورزشگاه آزادی با هواداران پرسپولیس قرمز شد +فیلم
  • ویرانی خانه ها بر اثر طوفان و گردباد کانزاس آمریکا
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • آمار قابل توجه مورایس مقابل پرسپولیس 
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • آمار قابل توجه مورایس مقابل پرسپولیس