Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@14:44:44 GMT

احتمال سرریز شدن سد زاینده رود وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۱۷۸۱

احتمال سرریز شدن سد زاینده رود وجود ندارد

حسن ساسانی روز چهارشنبه در گفت و گو ایرنا، افزود: میزان ورودی و خروجی به مخزن سد زاینده رود بگونه ای است که احتمال پر و سرریز شدن آن را به صفر می رساند.
وی اظهارداشت: ورودی فعلی به این سد 142 و خروجی از آن 85 مترمکعب بر ثانیه و میزان آب ذخیره شده در آن 586 میلیون مترمکعب است، اما حجم کنونی در مقایسه با متوسط بلند مدت (44 ساله) 40 درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته معاون آب منطقه ای کاهش میزان ذخیره کنونی نسبت به بلند مدت حاکیست که وضعیت خوبی در منطقه از حیث منابع آبی وجود ندارد و کماکان خشکسالی ها در منطقه وجود دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان میزان بارش ها از ابتدای سال آبی جاری (مهر 97) تاکنون در سرشاخه های زاینده رود را 2 هزار و 126 میلی متر اعلام و اضافه کرد: این مقدار در دوره زمانی بلند مدت 62 درصد افزایش داشته است.
ساسانی به لزوم صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد و ادامه داد: منابع آبی سطحی و زیرسطحی در منطقه در سال های اخیر با افت بسیار شدید روبه رو بوده است، بنابراین با بارش های اخیر نمی توان برای جبران آن امیدوار بود و با این شرایط مصرف بهینه آب همچنان به عنوان یک اولویت به شمار می رود.
برخی شبکه های اجتماعی با توجه با بارش های اخیر و آب شدن برف ها گمانه زنی کرده بودند که ظرفیت سد زاینده رود تا یک ماه آتی تکمیل و این مخزن لبریز می شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 با ظرفیت 1.4 میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در110 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌ رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ‌ریزد.
این رودخانه در سال های به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی های متوالی، تراکم جمعیت و برداشت های بی رویه به یک رودخانه فصلی تبدیل شده است و در پایین دست بخصوص در فصول گرم سال با خشکی مواجه می شود.
6022/ 6020
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 اصفهان تالاب خشکسالی شبکه های اجتماعی صرفه جویی در مصرف 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال طغیان رودخانه‌ها در چهار منطقه ایران

سخنگوی صنعت آب با اشاره به صدور هشدار هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع بارش‌های رگباری شدید و طغیان رودخانه‌ها در استان‌های غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور گفت: در تعطیلات پیش رو، مردم از نزدیک شدن و اتراق در بستر و حاشیه رودخانه‌ها اجتناب کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب، اظهار داشت: با توجه به هشدارهای هواشناسی صادره در خصوص فعالیت سامانه بارشی در سطح اغلب استان‌های کشور از روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت تا جمعه 14 اردیبهشت، احتمال وقوع بارش‌های رگباری شدید و طغیان رودخانه‌ها وجود دارد. 

وی افزود: براین اساس، ضروری است از حضور و فعالیت در بستر و حاشیه رودخانه‌های استان‌های غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور اجتناب شود.

سخنگوی صنعت آب کشور بیان داشت: مناطق تحت پوشش سامانه بارشی موضوع هشدارهای هواشناسی اخیر به‌طور عمده عبارتند از استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر، ایلام، لرستان، کرمان، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، اصفهان، یزد و خراسان جنوبی است. 

وی خاطرنشان کرد: البته احتمال فعالیت سامانه در استان‌های همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، اردبیل، گیلان، مازندران و قم نیز وجود دارد و با توجه به ماهیت رگباری بارش‌های بهاره، احتمال طغیان رودخانه‌ها وجود دارد.

قاسم‌زاده تأکید کرد: با توجه به تقارن ایام بارشی با تعطیلات پیش‌رو و احتمال مسافرت هموطنان عزیز در سطح کشور، لذا توجه ویژه به هشدارهای سازمان هواشناسی کشور و رصد وضعیت بارشی مقصد سفرها و اجتناب از ورود به بستر و حاشیه رودخانه‌ها ضروری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • احتمال آبگرفتگی در معابر گیلان وجود دارد
  • تقویت فعالیت سامانه بارشی و کاهش دما در شهرستان های جنوبی استان
  • میزان ذخیره خون استان اصفهان چند روز است؟
  • دمای هوای اصفهان تا ۶ درجه کاهش می‌یابد/بارش رگبارهای بهاری
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در چهار منطقه ایران
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • هشدار احتمال وقوع سیلاب در ایلام
  • اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد