Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@15:06:05 GMT

رتبه چهارم کم بارشی کشور به اصفهان اختصاص یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۹۶۸۶۶

رتبه چهارم کم بارشی کشور به اصفهان اختصاص یافت

گلپایگان - رئیس اداره هواشناسی گلپایگان گفت: سهم بارش در درازمدت استان اصفهان حدود ۱۵۷ میلی متر است و این امر اصفهان را در رتبه چهارم کم بارشی قرار داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی حسینی بعدازظهر دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان که در محل اداره هواشناسی گلپایگان صورت گرفت، با اشاره به اینکه طی سال ۱۳۹۶ میزان بارندگی در شهرستان گلپایگان ۱۳۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ میلی متر و بیشتر آن مربوط به ماه های فروردین و اردیبهشت بوده است، اظهار داشت: این شهرستان در سال ۸۷ با مقدار بارش ۱۲۱.۲ میلی متر کمترین بارش را داشته و همچنین در سال ۹۵ میزان بارش به مقدار ۳۱۲.۱ میلی متر بوده که در مقایسه با سال گذشته با ۱۷۹ میلی متر کاهش مواجه بوده است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری میزان بارندگی در شهرستان به مقدار ۵۸.۲ رسیده است که نسبت به مقدار مشابه در سال گذشته ۲۹۴.۷ میلی متر بوده است، افزود: مقدار بارش طی سال زراعی جاری در شهرستان گلپایگان به میزان ۲۳۷.۹ میلی متر نسبت به سال ۹۶ کاهش داشته است که بر حسب درصد میزان بارش به مقدار ۱۹.۵ درصد بوده که کاهش حدود ۸۰ درصدی را نشان می دهد.

رئیس اداره هواشناسی گلپایگان با یادآوری اینکه میزان بارش فروردین ماه ۹۶ در شهرستان گلپایگان به مقدار ۵۴.۵ میلی متر بوده است، بیان داشت: همچنین در نرمال بلندمدت، بارش به مقدار ۴۵.۵ میلی متر بوده که با میزان ۱۷.۳ میلی متر نشان دهنده کاهش ۳۷.۲ میلی متر نسبت به سال گذشته بوده و حدود ۷۸ درصد در بلندمدت که ۲۶۱.۵ درصد بوده با کاهش بارش مواجه بودیم.

وی با اشاره به اینکه میزان مصرف آب در ایران ۹۲ درصد مربوط به بخش کشاورزی، ۶ درصد شرب و ۲ درصد صنعت است، افزود: این میزان مصرف در بخش کشاورزی می طلبد تا کشاورزان و دست اندرکاران امور کشاورزی با بکارگیری ترفندها و استفاده از تجهیزات آبیاری های تحت فشار، قطره ای و ... را در کشور متداول کرده و استفاده از آبیاری غرقابی را که موجب هدرروی بیش از حد آب می شود، کنار بگذارند.

بارش های مهر تا اسفند سال گذشته اصفهان ۵۷ درصد کاهش یافت

رئیس اداره هواشناسی گلپایگان به بارش متمرکز از نیمه دوم فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: بارش های فوق به صورت رگبار و در مناطق مستعد با رعد و برق همراه بوده که می تواند در تشکیل بارش ها به صورت محلی واقع شود.

وی ادامه داد: افزایش دمای قابل توجه طی فروردین سال جاری از نیمه دوم فروردین و از دهه سوم تا اواسط اردیبهشت کاهش یافته و حالت نرمال به خود خواهد گرفت حتی در بازه های زمانی کوتاه مدت شرایط افت دما به زیر نرمال نیز وجود دارد.

حسینی میزان بارش سالی استان اصفهان را از مهرماه تا اسفند ۹۶ حدود ۳۴ میلی متر بیان کرد و افزود: این میزان نسبت به بلندمدت دوره آماری مشابه حدود ۶۹ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل آن حدود ۵۷ درصد کاهش را نشان می دهد.

کاهش ۸۵ درصدی بارش های پاییزه روستاهای اصفهان

وی تصریح کرد: سهم بارش در درازمدت استان اصفهان حدود ۱۵۷ میلی متر است که در سال آبی جاری کمتر از ۲۲ درصد آن دریافت شده و این امر استان اصفهان را در رتبه چهارم کم بارشی کشور نسبت به بلندمدت قرار می دهد همچنین میزان بارش در ایستگاه کوهرنگ که برای استان به عنوان ایستگاه شاخص در تأمین آب زاینده رود مبنا محسوب می شود تا ۲۷ اسفند ۹۶ به میزان ۴۲۵ میلی متر است که ۶۰ درصد از میانگین بلندمدت کمتر بوده است.

این کارشناس هواشناسی با توجه به کاهش بارش ها در پاییز سال گذشته، روستاهای استان اصفهان را نسبت به بلندمدت دوره مشابه خود در غرب، شمال غرب، جنوب، مرکز استان بین ۶۰ تا ۸۵ درصد اعلام کرد و افزود: خروجی مدل های هواشناسی بیانگر شرایط وقوع بارش های کمتر از نرمال در سطح استان اصفهان طی بهار ۹۷ است.

وی تصریح کرد: طی فصل بهار شاهد شرایط وقوع بارش های رگباری مساعدتر در نیمه دوم فروردین و اردیبهشت انتظار می رود همچنین کاهش بارش ها در تمامی مناطق استان در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته و بلندمدت کم سابقه بوده و از اواسط اسفندماه با توجه به تغییر نوع بارش از برف به باران و افزایش دما، میزان پوشش برف در سطح شنی آبی استان به شدت کاهش یافته و بارش های بهاری کمبود بارش های زراعی سال جاری را جبران نکرده و تا پایان سال زراعی جاری کاهش چشمگیر بارش نسبت به بلندمدت و شرایط خشکسالی حاکم را شاهد خواهیم بود.

حسینی بیان داشت: از ۲۰ مهر تا ۲۰ اسفند سال گذشته بر اساس سال آبی زراعی، استان اصفهان با ۵۷ درصد کاهش روبرو بوده که در همین مدت استان کرمان با کمترین بارش و استان هایی مانند اردبیل، زنجان، قزوین، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی با شرایط نسبتاً مناسب بارش روبرو بوده است.

رئیس اداره هواشناسی گلپایگان در پایان یادآور شد: در کل کشور با بارش کم سابقه منفی ۳۶.۷ میلی متر مواجه هستیم که در بلندمدت این میزان در استان اصفهان با ۴۸.۷ میلی متر کاهش مواجه است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۶۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارش در خوزستان
  • «حسینیه» رکورددار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • میزان بارش باران در ۲۴ ساعت گذشته کرمان اعلام شد
  • ثبت بیشترین میزان بارندگی در رومشکان
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور